Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Autoapărare cu arme tip paint-ball si in Europa

luni, 28 octombrie 2013

Recititi articolul Noutăţi din Rusia si Ukraina: replici paintball pentru Autoapărare precum si articolele grupate sub denumirea Autoapărare.
   Incet, incet incepe sa se raspandeasca si in Europa ceea ce in tari precum Republica Sud-Africana se practica demult cu mare succes si anume folosirea unor replici tip paint-ball pentru autoaparare. 
  Intr-adevar, deja pe piata de profil din Polonia si Germania ( dar si in alte tari) se comercializeaza pistoale precum Glock 17 Rap 4 PaintballWalther P99 RAM "PepperDust" pistol sau carabine cum ar fi Walther SG 68 Rubber Ball GunIn unele dintre articolele anterioare am facut referiri la astfel de arme, asa ca acum nu vom insista asupra lor.

    Va vom prezenta totusi pistolul Walther P99 RAM intrucat spre deosebire de pustile shotgun SG 68 al caror pret trece de 490-500 euro, pistolul se gaseste la un pret ceva mai accesibil situat undeva intre 230 si 300 euro (depinde de firma care il comercializeaza).
RAM Walther P-99 model este o replica exacta a pistolului Walther P-99 - una dintre cele mai populare din lume, chiar si in domeniul "home defense".RAM este cea mai recenta oferta a companiei germane Umarex.si este proiectat pentru a practica exercitii de aparare pentru protectia civililor si formare a deprinderilor de manuire a pistolului cu glont.  Vânzarea, cumpararea, detinerea si utilizarea replicii nu necesita nici o autorizare. Functioneaza pe principiul pneumatic fiind  alimentat  de o butelie cu CO2 comprimat. Energia cinetica a proiectilului nu depaseste normele europene general acceptate, fiind de aproximativ 2,5 Jouli dar putand ajunge si la 4 Jouli cu o butelie noua de gaz si in conditii de temeperatura ambientala crescuta.
Pistolul poate fi cumparat fara nicio restrictie cu exceptia celei de varsta, adica minim 18 ani impliniti.   Incarcatorul  este din metal. si sustine 9 bile de cauciuc calibrul .43 (aproximativ 11 mm) sau bile umplute cu vopsea tipice pentru paintball, precum si bile umplute cu un amestec de substante iritant-lacrimogene care se sparg doar la contactul cu tinta, cauzand efecte cunoscute si la sprayurile cu astfel de substante.
Pistolul RAM simuleaza foarte bine comportamentul celui cu glont si in ceea ce priveste faptul ca este confectionat din metal si polimer dur, dar si pentru efectul de blow-back foarte realist.
Poate arunnca proiectilele la aproximativ 30 metri distanta, insa utilizarea cea mai potrivita pentru autoaparare este cuprinsa intre 5  si maxim 10 metri.
Se recomanda folosirea proiectileleor de cauciuc de calibru: 0,43 inch (10,9 mm) cu greutatea 0,82 grame si a bilelor tip "pepper-dust" de acelasi calibru dar cu o greutate ceva mai mica (0,71 grame).
Ca un simplu exemplu, acest Walther poate fi achizitionat online si de pe unele siteuri de la noi, insa l-am gasit mai ieftin in Polonia, la doar aproximativ 230 euro. 
Pot fi folosite si proiectile mai usoare, tipice pentru revolverele "shot-gun" care le propulseaza cu ajutorul unor mici cartuse blank (oarbe) tip Flobert 6 mm. Aceste bile de cauciuc au calibrul 10 mm si o greutate de numai 0,55 grame.
Interesant este faptul ca pistolul RAM Walther este mai scump decat un revolver shot-gum despre care vorbeam mai sus, care costa doar aproximativ 72 euro si este totusi o arma de foc, chiar daca nu necesita niciun fel de autorizare, deoarece dezvolta o putere mai mica de 7,5 Jouli...(in alte tari limita este de 17 Jouli, sau chiar 24 Jouli). conform legislatiei poloneze dar si a celei similare in UE, - cu exceptia Romaniei unde iti trebuie permis si pentru un banal pistol cu aer comprimat!
Mai mentionez doar faptul ca proiectilele tip "pepper-dust" sunt propulsate cu o viteza ce poate varia in functie de temperatura ambientala , intre 80 si 100 m/sec.





9 comentarii

Anonim spunea...

Glock 17 RAP paintball este cam 1000 ron. scump dar cu proiectile pepper-dust e tocmai bun pentru autoaparare. Uite aici link:
http://www.militaria.ro/ro/produseAirSoftPaintball-profesional/Marker-paintball-Combat-Rap-4.html

11 noiembrie 2013 la 10:09
how to get free spunea...

Salut. Aveti idee de unde pot cumpara bile pepper dust de cal 0.43 in Romania? Astept un raspuns urgent va rog

12 decembrie 2013 la 09:53
Walther P99 RAM cal 0.43 spunea...

Nu gasesti bile cal. 43 pepper dust la noi. Poti comanda in Germania online pe siteul Kotte Zeller uite un link aici:
http://www.kotte-zeller.de/Umarex-RAM-PepperDust-Pfeffergeschosse-43-10er-Packung.htm?websale8=kotte-zeller-shop&pi=24029&ci=010712
La ei sunt interzise pentru autoaparare dar se pot cumpara. Vezi ca siteul asta e ciudat si cu toate ca accepta plata online cu VISA sau PayPal se misca greu..... in fine, gasesti o modalitate.
Ma gasesti pe siteul Militaria.pl la un pret de 119 zloti polonezi uite link aici:
http://www.militaria.pl/umarex/kule_pieprzowe_ram_43_10_szt_(2_5825)_kl_p18845.xml
Sunt produse de Umarex si la 10 bucati cu pretul de vreo 130 RON setul sunt cam scumpe.... dar poti comanda pe net si ti le aduc si acasa prin posta sau curier rapid.
Poti sa comanzi si bile de cauciuc cal. 0,43 cu greutatea de 0,82 grame. Sunt 500 bucati la set la un pret de 229 zloti.
De asemenea P99 Walther pistol RAM CO2 0.43 poate fi comandat la ei si are un pret de 969 zloti deci peste 1000 RON. SCUMP!
Uite link aici:
http://www.militaria.pl/walther/pistolet_co2_walther_p99_ram_43_(2_4650)_p13965.xml

13 decembrie 2013 la 01:06
Anonim spunea...

Auto-apararea cu pistoale ce folosesc pepper-dust e problematica. Daca aveti rabdare sa cititi va explic: acestea folosesc capsule cu CO2 pentru propulsie la fel ca cele de airsoft sau paint-ball. Stim ca nu putem sa lasam capsula insurubata mai mult de 24-48 ore pt ca se distrug rapid garniturile si in timp va scapa gaz. Am patit-o si stiu. Iar ca sa dai peste 1000 Lei si apoi sa nu ai ce face cu pistolul ala zic ca nu merita!
Walther P99 RAM ca si Glock 17 RAP au un sistem ingenios de prindere a capsulei CO2 intr-un tub metalic ce se insurubeaza. Poti pune capsula si insuruba tubul aproape de maxim DAR FARA SA PERFOREZI CAPSULA. Operatiunea aia finala o faci DOAR LA NEVOIE! Sa zicem ca urmeaza sa mergi noaptea undeva intr-o zona rau famata sau ceva de genul asta.... abia atunci perforezi capsula si ai pistolul pregatit.
Pe de alta parte, recomand sa va antrenati inainte cu bile de cauciuc cal. 43 la tinte de marimea unui cap de om si la distante cuprinse intre 5 si maxim 10 metri. De ce? Pentru ca cu bile pepper-dust lovim figura atacatorului! Nu pieptul, nu burta. Praful de piper trebuie sa se imprastie afectand ochii si caile respiratorii nu altceva. Pentru ca puterea unui astfel de pistol e mica (maxim 2,5 - 3 Jouli) nu ne bazam pe forta de impact a bilei ci pe actiunea substantelor iritante tip pepper-dust. Deci vom face antrenamente privind rapiditatea cu care scoatem pistolul si luam linia de ochire si asupra modului in care reusim sa lovim un target de marimea unui cap de om (recomand desenarea pe o coala A4 a unei figuri umane) la o distanta de 5 - 7 - 10 metri..... Folosim pentru antrenament bilele de cauciuc refolosibile cal. 43, nu pe cele cu pepper.... deoarece astea sunt foarte scumpe! La vreo 130 RON setul de 10 bile inseamna ca per bucata costa de peste 2 ori mai mult ca un cartus cu bila de cauciuc sau chiar cu glont!
In fine, ce sa va mai zic? Il tineti pe noptiera cand dormiti si daca auziti ceva la usa noaptea...... iar "GIGI" intra in casa, incercati sa-l loviti cu vreo 3-4 bile cu piper direct in mecla! Si aveti si o tonfa sau bata de base-ball langa voi sa-i dati la gioale sa nu se mai scoale pana sunati la "112" si vine politia..... Evident daca veti trage in casa veti fi si voi afectati, dar asta e!
In concluzie? Astfel de pistoale sunt foarte scumpe pentru noi cei simpli si "munitia" e la fel de scumpa. Greu de folosit si cu rezultate destul de incerte, - parerea mea.
Mai bine un Mace Pepper Spray. cautati pe net despre asta.
Salut!

13 decembrie 2013 la 02:24

Si veti vedea un film interesant despre INUTILITATEA pistoalelor cu bila de cauciuc! Mesajul acesta e copiat de pe un forum de specialitate si ar fi bine sa aveti rabdare sa-l cititi pana la capat:

Chiar dacă, la fel ca mine, nu înţelegeţi o boabă ruseşte, urmăriţi cu atenţie acest film până la sfârşit:
Imaginile care arată că proiectilul nu găureşte nici măcar o canadiană normală, şi că nu imobilizează absolut deloc atacatorul sunt edificatoare.

Sigur că, dacă “ţinta” poartă doar un tricou, efectele vor merge până la o vânătaie semnificativă, eventual câteva picături de sânge. Dar atât. Motivul e simplu: pistoalele cu bile disponibile comercial dezvoltă de obicei o energie de 7,5 până la 16J, adică mai nimic. Cele mai puternice modele, care se găsesc greu şi costă enorm, merg până la 45-50 de jouli pe primii 3-4 metri de deplasare a proiectilului. Adică energia unul pumn zdravăn, dat de un ins voinic.

Pe scurt, tot ce reuşeşte o persoană care a dat o cârcă de bani pe un pistol cu bile, dacă face uz de armă pentru autoapărare, este să enerveze agresorul. Câteva teste făcute de un român, precum şi comentarii pertinente pe această temă, găsiţi aici.

Evident, riscul pe care reclama falsă făcută acestor “arme” îl generează pentru cumpărători este enorm: oamenii dau banii imaginându-şi, în mod naiv, că au cumpărat un pistol cu care, la o adică, se pot apăra. În cazul în care sunt atacaţi, vor scoate pistolul, vor trage, şi vor deveni carne de tun pentru atacatorul înarmat cu un cuţit, cu o bâtă şamd. Chiar oameni care, la o adică, ar fi avut o şansă de a se apăra cu mâinile goale, vor fi puşi în inferioritate de propria “armă de autoapărare”: efectul psihologic al pistolului care nu-i face nici un rău atacatorului este devastator.

Excepţie fac, desigur, loviturile ţintite în ochi, în mărul lui Adam, în ureche samd, care pot fi chiar letale, dacă arma are o putere semnificativă, peste 35-40 J. Dar câţi deţinători sunt capabili să tragă lovituri atât de bine ţintite cu asemenea pistoale, care, de cele mai multe ori, nu pot trage mai des de 2-3 proiectile PE MINUT fără să se strice?



update 2012: Pistol cu bile Grand Power T12 sau Fort 14R – ceva mai mult decât pocnitori?

Asta ca să nu mai clănţăne patronii şi angajaţii magazinelor de pocnitori că nu e informaţia actualizată ;)
---------
Cititi cu atentie caracteristicile munitiei cu bila de cauciuc si caracteristicile pistoalelor si veti vedea ca MAJORITATEA au doar 15 Jouli ca putere declarata, iar aproape toate munitiile sunt chiar mai slabe fiind undeva pana la 7,5 jouli! pai ce putere de stopare are ditamai bila de cauciuc de 10 mm la o astfel de putere la distanta de 5-7 metri?! Va spun eu: nu face decat o vanataie iar daca ala e imbracat bine nu-i face nimic si iti iei bataie cu tot cu pistolul ala de cacao! Nu dati banii aiurea pe porcarii din astea pt care trebuie sa umblati de va sar ochii din cap pentru permis si alte alea! mai bine un spray cu piper sau un pistol cal 43 cu praf de piper! sincer cred ca e mai eficient!

27 decembrie 2013 la 18:54
Ady spunea...

buna ziua,vreau sa cumpar un dan wesson 8 de la militaria.pl,stiti cumva daca vine direct la mine acasa sau ramane in vama?
multumesc.

16 decembrie 2015 la 01:51
Anonim spunea...

Direct la oficiul postal din cartier.

16 decembrie 2015 la 02:42
Ady spunea...

Multumesc mult,dar deja am luat unul de 6 mm. Imi vine sa ma dau cu capul de pereti.....

17 decembrie 2015 la 09:22
Ady spunea...

Multumesc mult,dar deja am luat unul de 6 mm. Imi vine sa ma dau cu capul de pereti.....

17 decembrie 2015 la 09:23

Trimiteți un comentariu