Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Din nou despre "Autoapărare" cu replici airsoft & paintball (II)

duminică, 30 septembrie 2012

Reluam cele spuse in articolul  Din nou despre "Autoapărare" cu replici airsoft & paintball revenind cu precizari, intrucat multa lume este interesata de folosirea acestor replici pentru autoaparare, insa se pare ca unele aspecte legate de aceasta optiune nu sunt bine intelese.
Asa cum am mai aratat in articolele grupate sub eticheta autoaparare , unele replici paintball si airsoft sunt si pot fi folosite cu succes pentru protectie. Dupa cum am aratat in articolele din linkul de mai sus, in unele tari este legala folosirea acestor replici pentru autoaparare, acestea folosind proiectile de cauciuc dur (Rubberballs) sau cu substante iritant-lacrimogene (Pepper Balls).
Trebuie precizat in mod clar ca aceste replici NU se folosesc in scopul autoapararii in mod legal, intrucat la noi legislatia nu specifica acest lucru. Dimpotriva, utilizarea replicilor airsoft & paintball in alte scopuri decat cele pentru care au fost concepute, - respectiv divertisment si antrenament, - se pedepseste. Pe de alta parte, asa cum am aratat in articolele sus-mentionate, in alte tari (inclusiv din Uniunea Europeana) exista posibilitatea utilizarii acestor arme pentru self-defense. In acest sens, putem spune ca in cazuri extreme, cum ar fi atunci cand atacatorul patrunde in casa victimei, auto-apararea este legitima indiferent de procedura prin care se realizeaza STOPAREA atacului. Ne referim la stoparea acestui atac, nu la uciderea agresorului....
Ei bine, in acest context trebuie sa luam in calcul tipul replicii pe care o utilizam si trebuie sa intelegem ca majoritatea covarsitiare a replicilor airsoft NU pot fi folosite pentru self-defense. De ce? Intrucat fie au puteri prea mici pentru a stopa atacul, fie propulsia bilelor este realizata cu ajutorul CO2, gaz care asa cum stim este inmagazinat in butelii de 12 grame care in mod normal nu pot fi tinute mai mult de cateva ore ( maxim zile...) insurubate in incarcatorul replicii, intrucat gazul dauneaza garniturilor. In general buteliile cu CO2 trebuie golite in cateva ore si scoase din arma, - ori, acest lucru face ca replicile cu CO2 sa fie improprii utilizarii pentru auto-aparare chiar daca au puteri mari de 4 Jouli ( cum e cazul revolverelor Ruger Super-Hawk). De asemenea trebuie excluse tocmai revolverele datorita capacitatii mici de inmagazinare a bilelor.
In plus, trebuie sa intelegem faptul ca nu conteaza numai puterea replicii in sine, ci si greutatea bilelor folosite. Bilele grele transfera mult mai bine puterea replicii in momentul impactului, chiar daca viteza initiala la iesirea bilei pe teava este mai scazuta in cazul unui gramaj mare ai proiectilelor. O bila cat de cat eficienta este una de 0,40 sau 0,43 grame (comparabila ca greutate cu cele mai usoare bb-uri sau alice folosite de armele cu aer comprimat) si propulsata la o viteza cat mai mare, preferabil peste 120 m/secunda.... Iar asta inseamna o putere a replicii de peste 3 Jouli. 

Daca excludem replici ca  Ruger Super-Hawk sau Walther P99 DAO Co2 tocmai datorita considerentelor expuse mai sus, nu prea mai ramanem cu nimic care ar putea sa fie folosit in scopul propus de noi. Avem intr-adevar replici cu GAZ cu putere mare, -gazul putand fi stocat in incarcatoare fara pericolele pe care le are CO2, - dar aceste "arme" sunt... pusti si nu pistoale! Pusca SA1G de la KJW are aproximativ 2,8-3 Jouli dar problema este ca e greu de utilizat pentru autoaparare rapida in interior, fiind pusca... este si scumpa costand peste 900 RON. De asemenea, ca mai toate replicile airsoft este pretentioasa nefiind foarte rezistenta!
Si atunci ce e de facut? Pur si simplu, cu exceptia carabinei MK1 cu GAZ care dezvolta 3,4 Jouli reali, - nu avem o replica airsoft capabila de performantele necesare pentru self-defense. Acesta carabina este insa destul de lunga avand 84,5 cm si deci e improprie scopului propus, intrucat avem nevoie de arme scurte, deci de pistoale.... Desigur, exista pistolul Ruger MK1, similar in multe privinte carabinei, insa producatorul l-a inzestrat cu o putere mai mica, maxim 2,14 Jouli cu un gaz puternic si in conditii de temperatura ambientala de peste 25 grade Celsius... 
Ne raman deci numai replicile de paintball... capabile sa traga cu proiectile de cauciuc dur (Rubberballs) sau cu substante iritant-lacrimogene (Pepper Balls). Acestea din urma nu se gasesc in Romania, deci trebuie sa le excludem...
Excludem markerele paintball similare pustilor, pe aceleasi considerente legate de lungime ca si in cazul celor de airsoft. Ne raman pistoalele de paintball. Acestea au un mare avantaj comparativ cu cele de airsoft. Au intreaga constructie interna din metal, si chiar daca folosesc CO2 pentru propulsie, buteliile au un alt sistem de prindere ceeace le face mai apte pentru o utilizare mai indelungata si mai eficienta.
Puterea pistoalelor paintball este de aproximativ 2,5 Jouli (sau chiar mai mare cu cartus CO2 nou) in cazul HAMMERLI X-50 RAM sau UMAREX X-30 RAM . Acestea folosesc bile de cauciuc dur .43 caliber R.A.M. (10,9 mm) cu o greutate de 0,78 grame ceea ce asigura o precizie buna la 10 metri distanta si o relativ buna capacitate de stopare a agresorului.... daca acesta e imbracat subtire, sau daca este lovit in zona capului!
Cu adevarat impresionant este insa Warsensor ZEUS G1+ Paintball marker ce foloseste bile de cauciuc dur de calibrul .68 (17.3 mm) cu greutatea de 2,6 sau 3,66 grame! Cu o putere de aproximativ 7,5 Jouli propulseaza bilele cu o viteza relativ mica de doar 76 m/sec. insa forta de stopare la o distanta de 10 metri este remarcabila, comparativa cu a revolverelor neletale de genul Flobert.
Pentru informarea dvs. va reamintim Walther SG 68 Rubber Ball Gun si Glock 17 Marker Paintball Combat Rap 4.

În Africa de Sud, si unele state ale USA nu este împotriva legii  folosirea unei arme de paintball  pentru a vă proteja.
Acest lucru s-a dovedit a fi una dintre modalitățile cele mai bune de prevenire a criminalității în multe state intr-un mod  rapid, ușor, și neletal.
NU ESTE NECESARĂ LICENȚĂ
Detalii aici click pe ACEST link

16 comentarii

Anonim spunea...

Dintre toate pistoalele airsoft doar Ruger MK1 poate fi cu succes folosit pentru.... autoaparare. Dar trebuie sa ai si un ciomag alaturi ca sa-l pocnesti pe agresor pana nu se dezmeticeste! Sa va explic: e un pistol cu GAZ NBB care are toate componentele interne de metal, foarte rezistente. Fiind cu GAZ poate fi tinut incarcat zile si saptamani in sir nu ca alea cu CO2. Nu se strica nicio garnitura, nimic. Pui 12 bile grele in incarcator si il lasi asa, pentru orice .... necaz. Este foarte puternic, cel mai puternic pistol cu gaz! Scoate peste 2,1 Jouli mereu. Azi am luat bile de 0,32 grame negre [nu aveau de 0,42 ca luam din alea) si am pus pe frate-miu sa traga in mine de la 5 metri. Aveam maieu si o geaca subtire dar cu captuseala. Am simtit ca ma pis pe mine de durere si usturime cand mi-a tras in spate doua bile din alea!!! Am niste semne urate de tot, daca nu aveam geaca imi pleznea pielea de la spate langa omoplat, unde m-au lovit bilele! Aveti grija cu ruger MK 1 la jocuri! E periculos!

5 octombrie 2012 la 08:16

Nu vă faceti probleme cu puterea replicilor airsoft! Aproape TOATE nu sunt capabile de a produce prejudicii:
O serie de teste au fost efectuate pentru a determina vitezele necesare pentru peletele de metal (alice) pentru pistol cu ​​aer comprimat (calibre 0.177 și 0.22) și gloante calibrul 0.38 (gloanțe de 9 mm.) pentru a determina viteza minima necesara producerii de rani.Cu alice 0.177 calibru (4,5 mm) cântărind 8.25 grains (0,53 grame)e necesară o viteză minimă de 101 m / s (331 ft /s) pentru a perfora pielea. La calibrul 0.22 (5,5 mm calibru) alice/pelete cântărind 16.5 grains (aprox. 1 gram)e nevoie de o viteză minimă de 75 m (245 ft / s) / Un glonte rotund calibrul .38 (9 mm)cântărind 113 grains (7,3 grame)perforeaza pielea la 58 m/s (191 ft / s). Aceste studii par să indice faptul că proiectilele usoare au nevoie de viteza mai mare pentru a perfora pielea decat cele de calibru mai mare si mai grele.
Printr-un calcul aproximativ putem deduce ca un proiectil de 6 mm calibru pentru airsoft are nevoie de minim 146 m/s (480 ft/s) la o greutate de minim 0,50 grame pentru a perfora pielea. Asta inseamna o energie de aproximativ 4,6 Jouli, imposibil de atins cu orice replica airsoft comuna! Totusi, se considera periculoase orice replici cu energia mai mare de 1,35 Jouli , iar nivelul de penetrare e plasat intre puterile de 3 si 4 Jouli. Agenția Forensic Science din Irlanda de Nord a evaluat astfel energia de de la care o armă cu aer este considerata o armă de foc capabila să provoace o rană semnificativă între 3-4 Jouli.

8 octombrie 2012 la 06:42
Anonim spunea...

pt colegul de mai sus: in realitate e nevoie de doar 80 m/s adica 265 FPS cu bile de 6 mm si cu o greutate de 0,86 grame (de metal... se gasesc mai rar dar se gasesc)pentru a penetra pielea umana. Asta inseamna o putere de 2,8 Jouli SAU PESTE, pe care o are si Dan Wesson si Glock Tokio Soldier si Ruger Super Hawk si chiar carabina MK1 despre care se tot vorbeste pe aici.

8 octombrie 2012 la 07:21
Mil spunea...

Am vazut cum scriu bulangii aia de la ASR Forum! Nu poti sa deschizi un subiect si cacaciosii aia iti taie macaroana. Niste scarbe! Blogul asta e cu mult mai bun. Este exact ce avem nevoie dupa parerea mea. Informatii clare si precise! SUCCES.

11 octombrie 2012 la 07:30
Anonim spunea...

Carabina MK1 si orice pistol airsoft cu putere de minim 3 Jouli devin extrem de periculoase daca in loc de bb-uri rotunde calibrul 6 mm le incarcam (direct pe teava) cu alice calibrul 5,5 mm. De exemplu, cu alice Gamo de 0,58 grame viteza este de aproximativ 100 m/s si chiar peste iar penetrarea e garantata! ATENTIE! cu asa ceva nu e de glumit!

16 octombrie 2012 la 07:43
Anonim spunea...

Ruger Super Hawk bila de otel 0,87 g la 4,5 jouli = viteza 101 m/s oare la ce distanta pica un iepure? da un fazan?

2 noiembrie 2012 la 15:47
Anonim spunea...

orice replica airsoft care dezvolta cel putin 3 jouli putere devine foarte periculoasa in sensul ca poate sa provoace rani prin perforarea pielii. la o putere mai mare de 3 jouli replica devine letala PENTRU ANIMALE MICI SI PASARI MICI (soarici, veverite, porumbei, vrabii) la distante de 4-6 metri mai ales daca se folosesc bile de cel putin 0.43 grame.

6 ianuarie 2013 la 10:56
Anonim spunea...

cai jouli are Glock 17 Marker Paintball Combat Rap 4 ?

26 martie 2013 la 06:13
Anonim spunea...

Aproximativ 2,5 Jouli dar urca cam pe la 3 jouli cand e cald afara si butelia de CO2 e noua. Sa nu uitam ca bilele de calibrul .43 (rubberballs) sunt mai grele ca cele de airsoft avand intre 0.50 grame si chiar 1 gram.

26 martie 2013 la 06:57
Anonim spunea...

si inafara de Warsensor ZEUS G1+ Paintball marker
care este putin cam mare, care poate fi folosit pt autoaparare mai bine? adica care are o forta mai mare?

26 martie 2013 la 11:02
Anonim spunea...

nu va faceti iluzii! nici o arma airsoft sau paintball NU are putere de stopare eficienta de ce nu intelegeti?! se folosesc bile paintball cu praf iritant lacrimogen pentru stoparea unui atacator, dar NU lovitura bilei in sine stopeaza, ci substanta aia iritanta! vedeti pe net despre astfel de arme paintball cu bile pepper. dar puterea transmisa de lovitura in sine a bilei NU E SUFICIENTA. nici la 3 jouli si nici la 5 jouli si nici cu bile de otel de 0,86 grame. pistoalele traumatice ne-letale care trag cu bile de cauciuc propulsate de cartuse au o putere intre 35 si pana la 70 jouli iar bilele au in general calibrul 8 mm sau 9 mm. Exista si de 10 mm. greutatea lor este intre 0,53 grame si pana pe la 1,5 grame. ei bine o astfel de bila de un gram pleaca din teava cu vreo 800 fps sau 243 m/s cu o putere de vreo 30 jouli.... si ce face? DACA ATACATORUL E IMBRACAT CU O GEACA CAPTUSITA SI UN PULOVER bila aia nu il opreste din atac! are o vanataie urata unde e lovit, poate chiar o mica rana.... dar atat! la 5-10 metri un astfel de pistol traumatic neletal e INEFICIENT. deci ia ganditi cum e un pistol airoft sau paintball..... KKT.

31 martie 2013 la 10:52
Anonim spunea...

pentru anonimul de mai sus: dar de headshot nu ai auzit?

12 aprilie 2013 la 12:25
Anonim spunea...

Prastia. E o scula buna. Depinde de cel care o manuieste. Am bile din plumb confectionate de mine. Fiecare bila cantareste 2 grame. Pentru autoaparare e eficienta doar in anumite situatii. Depinde de : cine te ataca, la ce distanta se afla de tine.......om, caine, haite de caini, etc. Eu am prastia in buzunarul din dreapta tot timpul. In buzunarul opus am 100-150 bile . Niciodata, dar niciodata nu am pornit sau nu o sa pornesc un atac asupra unei fiinte : om, caine , pasari sau orice alta forma de viata decat daca e in pericol integritatea mea. Ma apar de multe ori de "prietenul omului" pentru ca sunt OBLIGAT, nu am alta solutie pentru ca nimeni nu ia masuri legale sau ilegale impotriva celor care ataca. Toate armele airsoft sunt ineficiente in autoaparare. Pentru distractie si relaxare am achizitionat si eu foarte multe dar..... sunt simple jucarii care DEVIN PERICULOASE IN MANA UNOR INCONSTIENTI TERIBILISTI. Cele cu Co2 nu au mai mult de 4 jouli dar cu bb-uri de 0,43 strici teva interna care e din aluminiu . Cele pe gaz sunt slabe la garniture si nu au mai mult de 2 jouli, scapa gazul intr-o veselie. Cele pe arc..... sa fim seriosi.... acestea sunt cu siguranta pentru distractie in podul casei sau intr-o curte dar nici intr-un caz sa tragi in pasari, animale mici sau vanatoare de sobolani. Iti rade sobolanu' in fata. Am 27 de jucarii airsoft. Le-am achizitionat pe cele mai puternice si fiabile. Sunt bune dar nu pentru AUTOAPARARE. Te rade agresoru' si curu daca il intampini cu asa ceva. Daca iti faci permis port-arma ORICUM NU O SA POTI SA TE APERI CU NIMIC ..... pentru ca ASTA E LEGEA ROMANA. Infractorii sunt aparati de ........... stiti voi de cine.

13 iulie 2013 la 00:54
Anonim spunea...

Tineti totusi minte ca indiferent daca este autoaparare sau nu, folosirea de bile din metal in replici airsoft constituie caz penal. Aveti voie doar cu proiectile nemetalice.

Poate ca atunci cand folositi replica pentru autoaparare, nu va vede nici un politist, si in mod sigur nu se duce hotul la politie. Dar se poate intampla sa va prinda politia cand aveti replica la voi, in caz ca aveti nevoie pentru autoaparare.

8 septembrie 2013 la 08:33
Anonim spunea...

pune cainii pe fuga de mananca pamantul scheunand! am tras cu unul din asta ieri cand duceam gunoiul {l-am luat special cu mine stiam ca sunt dulai la pubele} si am tras de la 5 metri direct in bot!!!! mama mama cum a facut! recomand sincer!!! si sa nu uit aveam bile de 0,36 grame si gaz Brut Sniper

24 octombrie 2013 la 10:37
Anonim spunea...

Ca o curiozitate, a masurat cineva cu cronograf viteza unei bile de otel de 1 sau mai multe grame trasa cu o prastie sanatoasa? Am impresia ca e mult peste orice replica airsoft... sa nu mai vorbim ca pietre de rau cate de cat aproape de forma sferica cu greutati intre 8 - 10 grame trase de la 10m in sticle groase (vin, sampanie) le face tandari fara discutie.
Dat fiind discutia despre auto-aparare, e clar ca ca replicile airsoft nu pot fi folosite LEGAL, dar de prastie nu se face precizare in lege, nu e nici arma alba nici de foc sau aer comprimat.

22 februarie 2015 la 02:34

Trimiteți un comentariu