Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Cronograful "săracului"

vineri, 13 iulie 2012

Poor Man's Chronograph (preluare de pe RedWolf Airsoft)
Nu toată lumea îsi poate permite un cronograf pentru a testa puterea pistolului sau AEG-ului favorit. Chiar si după o grămadă de modificări tot te întrebi ce viteză ai obsinut. Ei bine, nu trebuie neapărat să cheltui mai multe sute de dolari pentru un cronograf. În cele mai multe cazuri, o simplă cutie de suc este tot ceea ce ai nevoie pentru a încadra replica în acele clase principale de putere.
Întâi, fă rost de o cutie GOALĂ de suc si clăteste-o. Cutiile de Coca-cola si Sprite functionează cel mai bine, dar cutiile de bere sau alte mărci au câteodată grosimi variabile care pot da peste cap toate estimările. Prin experientă, am aflat că cutiile de Coca-cola si Sprite sunt constante în rezistentă peste tot în lume. Sunt trei suprafete principale la o cutie ce prezintă rezistentă si grosime în ordine crescătoare: laterală, fundul si capacul, în acestă ordine. În timp ce partea laterală este usor de pliat si strivit, vei fi surprins să afli că este destul de rezistentă în fata unui abuz cu un AEG ce foloseste BB de 0,2g. Un MP5A5 standard, nemodificat, va găuri cu greu fie si numai pe o parte cutia din lateral. Dacă însă apesi si aplatizezi suprafata fie si numai un pic, vei afla că e foarte usor de penetrat, chiar si cu un pistol cu arc de 0,3 jouli! Pentru acuratetea masurătorilor, nu modifica forma cutiei în nici un fel înainte de test. Suprafata rotundă originală asigură elasticitatea suficientă pentru a rezista unui impact de la 1m. Cand folosesti cutia de suc ca cronograf, tine cutia FERM la 3-5 cm de vârful replicii, având grijă să tii degetele strategic în afara liniei de tragere. Deasemenea fii atent la ricoseuri asa că poartă OBLIGATORIU ochelari de protectie si foloseste cu cât mai putine degete pentru a tine cutia pentru a reduce riscul de a fi lovit in timpul unui test!
Pentru început, estimează care dintre suprafetele cutiei este cea mai potrivită pentru replica ta.
Dacă ai un AEG „stock” sau usor upgradat sau un pistol cu gaz, foloseste partea laterală.
Dacă ai un AEG mediu modificat sau pistol foloseste centrul fundului cutiei.
Dacă se dovedeste că acesta nu pune probleme, tinteste spre marginea dinspre lateral a fundului cutiei (de exemplu muchia unde suprafata fundului cutiei întâlneste laterala). Partea de muchie este un pic mai rezistentă decât zona centrală a fundului.
Iar pentru acele arme modificate la maxim, tinteste spre capac, care este o adevărată provocare căreia putine arme îi fac fată!
Bineînteles că nimic nu întrece acuratetea unui cronograf adevărat (pe care noi l-am folosit pentru a măsura si traduce „măsurătorile” cu cutia). Trasul în cutii este cea mai rapidă si eficace cale de a determina cu aproximatie puterea armei tale. Chiar si azi, jucătorii locali de airsoft încă îsi categorisesc armele ca fiind jucabile, chiar dacă „găuresc funduri de cutie”. Oricum, armele „găuritoare de capace de cutie" de obicei înfricosează adversarii care de cele mai multe ori s-ar putea să prefere să nu joace cu tine!
Notează că toate testele sunt făcute pe cutii standard subtiri de suc. Asigură-te că nu folosesti cutii cu tabla groasă asa cum se găsesc în unele tări. De exemplu, unele tări din Asia si Europa oferă cutii cu tabla groasă care sunt la fel de greu de penetrat ca un recipient de gaz HFC22!
Notează că toate testele au fost făcute de la o distantă de 2,5 – 5 cm depărtare de suprafata cutiei.
Aici sunt aproximate vitezele în FPS pentru replica ta dacă reusesti să penetrezi oricare din aceste suprafete dintr-o SINGURĂ lovitură! Prin penetrare, se întelege că bila trebuie să treacă prin suprafata respectivă si să ajungă dincolo de ea. Crăpăturile si bilele aproape trecute si blocate nu contează!

O LATURĂ(BB rămâne în cutie după ce a penetrat o latură)
290 - 310 fps (88-95 m/s)

Toate cifrele sunt aproximate bazându-ne pe teste cu BB de 0,2g. Greutăti diferite de BB pot altera aceste rezultate deoarece valorile alăturate se aplică numai pentru BB de 0,2g. Folosirea BB de 0,25g îti va permite să penetrezi câteodată o anumită suprafată chiar si la o viteză mai mică. Toate măsurătorile de viteză au fost făcute cu un Combro cb-625. Gama de viteză alăturată se datorează micilor diferente structurale dintre cutii, diferente care pot necesita câtiva FPS în plus pentru a intra în categorie.

AMBELE LATURI
(BB trece prin cutie si iese pe cealaltă parte)
350 – 370 fps (107-113 m/s)

FUND (CENTRAL)
420 – 450 fps (128-137 m/s)

FUND (MUCHIE)
450 – 480 fps (137-146 m/s)

CAPAC (MUCHIE)
480 – 510 fps (146-155 m/s)

CAPAC (CENTRAL)
520 – 540 fps (158-165 m/s)

0 comments

Trimiteți un comentariu