Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Indoor Shooting - Tir de Interior si clasament pentru cele mai bune pistoale "spring"

luni, 9 aprilie 2012

Afara este frig, vremea e ploioasa si bate vantul... nu avem niciun chef sa iesim in curtea din spatele casei ( sau sa mergem la un prieten care sta la curte...) pentru o partida de tras la tinta in cutii goale de bere, peturi de plasic sau alte asemenea activitati, acompaniate fireste de un gratar si ... multa bere... Ce e de facut? Daca nu vrem sa ne pierdem indemanarea la tir, trebuie sa exersam si in aceste conditii. Putem sa alegem sa practicam tir in interior ( indoor shooting). Exista nenumarate "scenarii" pentru aceasta activitate, de la tirul static la cel dinamic, in tot felul de variante.
Azi ne vom opri la tirul static cu replici de pistoale cu arc. Aceste replici nu sunt, cum ar crede multi, jucarii bune pentru copii si incepatori. Fac parte din aceiasi categorie de replici airsoft mentionate in articolul Airsoft si Paintball, - aspecte legale si ambiguitati legislative si intra de asemenea sub incidenta Legii 117 2011 pentru modificarea şi completarea Legii 295 2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, publicata in Monitorul Oficial nr. 446 din 27 iunie 2011.
Faptul ca aceste replici "spring" sunt in general mai putin puternice decat cele actionate cu Gaz sau CO2, poate sa-i faca pe unii sa creada ca pistoalele sau pustile din aceasta categorie sunt ... "jucarii", - ceea ce e o mare gresala, deoarece mai ales pustile actionate cu arc pot fi foarte puternice in unele cazuri. Acum insa ne vom referi la pistoalele de acest gen, folosite la tir de interior. In general, acestea au o putere REALA de maxim 0,7 Jouli -0,8 Jouli. Producatorii marcheaza asta pe cutiile replicilor cu < 0.5 J, adica "peste 0,5 Jouli".
Daca vreti sa obtineti rezultate satisfacatoare folosind astfel de pistoale, nu cumparati cele mai ieftine replici. In general replicile cu pretul sub 100 RON nu sunt nici fiabile, nici nu au putere mare si nici nu sunt precise. Folositi replici produse de firme recunoscute in domeniu, nu tot felul de "no name".... De asemenea preferati pe cele cu manson metalic, sau chiar full metal, cu toate ca exista replici foarte bune si din ABS dur, cu mecanismele interioare din metal, - asa cum este Colt National Match de la Cybergun.
Pistoalele cu arc au cateva mari avantaje ( dincolo de dezavantajul puterii mici):
-Nu necesita gaz sau capsule cu CO2, in primul rand, deci putem trage oricand si cu costuri minime.
-In al doilea, faptul ca trebuie armate inainte de fiecare foc il face pe tragator sa ia din nou linia de ochire si astfel exerseaza continuu aceasta operatiune pe care multi o trateaza cu usurinta, mirandu-se apoi ca.... pistolul nu e ... precis! cand de fapt ei nu stiu sa ia corect linia de ochire si sa o mentina corect pe timpul declansarii tragaciului.
-Sunt in general foarte fiabile si usor de intretinut.
-Au un pret scazut comparativ cu celelalte replici.
Deci... care ar fi cele mai bune astfel de pistoale?
Din experienta proprie si din nenumaratele recenzii de pe internet cred ca putem sa enumeram cateva astfel de pistoale, considerate a fi cele mai puternice, fiabile si precise. Ne referim la replicile cu arc uzuale, nu la arme "custom".
Pe primul loc ar fi : Colt National Match Spring Pistol, (Black )
KWC ( Cybergun) Spring Single Action Colt National Match (click pe link). Fully functional top-slide is cocked back in an authentic fashion before each shot. Authentic Magazine release and Hammer. Superb black finish. 
Max.Velocity: 320 Fps with 0.12g BBs and 280 Fps with 0.2g BBs ( max. 75 m/sec. cu bile de 0,20 grame). Putere: 0,5 - 0,6 Jouli. Range : 30 m, dar suficient de precis pana la distanta de 10-12 metri.
" This is a spring gun and the slide must be cocked for each shot. It requires no gas or batteries to operate. Due to this feature, the costs of spring guns are significantly lower, as well as maintenance. They are the most durable of all airsoft guns because they have less pieces that can break. Spring guns are very reliable, affordable and handsome guns. "

Pe locul 2: Firepower .45 Spring Airsoft Pistol, Metal Slide
Firepower .45 Spring Airsoft Pistol, Metal Slide (click pe link) This Firepower spring pistol is an excellent weapon of choice for serious airsoft enthusiasts. This pistol is part of Firepower's Metal Slide series and the added weight of this metal slide lends a realistic look and feel to this gun. The gun features a functional safety, a 12 rd magazine, and a shot velocity of 328 fps (using .12g BBs). The gun also features a BAX hop-up system for improved long distance shooting accuracy. This pistol is great for extended airsoft skirmish play as it has very few breakable components in addition to extremely reliable spring-powered firing. Must be manually cocked for each shot.
Features: •Spring-powered •Metal slide •Functional safety •BAX hop-up system.

Pe locul 3: SIG Sauer P226 Spring Airsoft Pistol, Metal Slide HPA  (Heavy, Powerful, Accurate) Series
Sig Sauer P226 Spring Pistol Metal Slide (click pe link):
Official Licensed Product Distributed by: Cybergun, the authorized importer for the USA .Spring-powered pistol features very few breakable components due to its simple & reliable internal components. The gun features a BAX hop-up system for greater long distance shooting accuracy, a 12 rd magazine, and a shot velocity of 256 fps (using .20g BBs) 328 fps Measured with 0.12g ammo. This gun is a great sidearm choice for intense airsoft skirmishes. Must be manually cocked for each shot. Putere: 0,6 Jouli Max 78 m/sec. cu bile de 0,20 grame
Features: •Spring-powered •Full metal slide •BAX hop-up system •Functional safety

Pe locul 4: Smith & Wesson M&P 40 Spring Pistol (Black) KWC Slide de Metal
Smith & Wesson M&P 40 Spring Pistol ( click pe link)
Produced by KWC (Taiwan) Velocity :230 fps (70,2 m/s) with 0,20g/ 302 FPS (92m/s) with 0,12g Range    :45 m Capacity :24 BBs Weight   :520g Leingth  :188mm Hop-up   :Yes
- Heavy Version
- Powerful Golden Spring
- Rail Frame for Tactical Options
- Advanced Baxs Accuracy Shooting System.


De asemenea va reamintim articolele:

 

Notiuni despre Tirul Dinamic, probe "Paper Killer"

Probe de tir Airsoft
Va prezentam in continuare cateva noi modele de tinte ( targets) "Rodrigues Targets" , iar pentru modele suplimentare accesati: Ţinte (Targets)
Tintele prezentate mai jos sunt in general adaptate pentru tirul de interior, astfel ca distantele sunt de 5 - 7,5 metri pretabile astfel pentru spatii inchise amenajate pentru Indoor Shooting. Va reamintim ca in functie de browserul folosit, e nevoie sa dati click pe imaginea selectata si apoi din nou click pentru a o vedea/printa la dimensiunea unei coli A4. Unele browsere permit deschiderea imaginii intr-o fereastra noua.
La finalul postarii avem o imagine orientativa pentru cum trebuie aranjat un perimetru dedicat tirului dinamic (click aici pentru imagine), in conditiile de acasa, fara dotari prea multe. Evident, sugestia se adreseaza incepatorilor... Enjoy!






















1 comment

Anonim spunea...

mersi pt informatii! ca de mult caut pe net despre springere si nu stiu cum sa ma hotarasc! cred ca o sa alrg un firepower! ms baieti!

9 aprilie 2012 la 06:59

Trimiteți un comentariu