Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Autoapărare: "Pepper Ball", - arme neletale cu proiectile iritant-lacrimogene

sâmbătă, 31 decembrie 2011

In România este putin cunoscut faptul ca armele de Paintball pot fi folosite ca si arme de autoaparare, daca trag cu  proiectile speciale incarcate cu o substanta iritant-lacrimogena, in locul bilelor clasice cu vopsea, sau cu pudra de talc, - utilizate la marcarea tintelor in mod obisnuit.
Cu toate ca acest blog este dedicat aproape exclusiv Airsoftului, ocazional va vom prezenta si alte materiale, cum ar fi cele despre tirul cu arme cu aer comprimat, sau despre Paintball, - toate acestea avand in comun faptul ca folosesc replici de arme ce functioneaza pe principii asemanatoare.

Dupa cum se stie, Paintball este asemanator cu Airsoftul insa foloseste proiectile mai mari si mai grele, incarcate de obicei cu o vopsea speciala pentru a marca in mod clar un adversar lovit in timpul jocului. Asa cum spuneam, in locul bilelor cu vopsea se poate trage cu bile speciale incarcate cu o substanta iritant-lacrimogena similara celei folosite la spray-ul cu "piper", sau la "cartusele cu gaze" cu care trag armele de foc cunoscute sub numele de pistoale de autoaparare cu gaze.


Mai jos va oferim doar cateva linkuri despre aceasta activitate ce combina in mod util un sport precum Paintball si autoapararea:

De asemenea va informan ca armele de Paintball ce  folosesc proiectile speciale "pepperball" au calibrul diferit de cel de 6 mm ( (.24 in) de la Airsoft, - bilele fiind de calibrul 11 mm ( .43 inch) sau de 17,3 mm ( .68 in.), la forta de impact adaugandu-se si efectul puternic al substantei iritante.
La fel ca si in cazul Airsoftului, Paintball nu necesita autorizatie sau notificare si intrucat in Romania legislatia  cu privire la arme si munitii desi prevede replicile airsoft si paintball in categoria "Sport si Dvertisment" , nu specifica nimic referitor la "pepperball paintball self-defence", credem ca e rezonabila folosirea in cazuri stricte de autoaparare a aceste modalitati acceptate in alte state. fiind mai eficienta decat clasicele sprayuri cu piper care au o actiune limitata la doar 3-4 metri, precum si mai eficienta decat "pistoalele cu gaze" care sunt arme de foc si care necesita o multime de acte si aprobari... cam prea multe pentru rezultatul oferit.
Replicile paintball ce folosesc proiectile cu "piper" au o raza de actiune eficienta de pana la 10 metri in cazul pistoalelor, - ceea ce este ideal in cazul autoapararii, - mai ales daca ne gandim la un agresor inarmat cu o sabie sau topor, care se repede in fuga asupra victimei, - tragerea catorva astfel de bile asupra sa fiind mai mult decat suficiente pentru a-l incapacita si a-l imobiliza pana la sosirea fortelor de ordine.





3 comentarii

Anonim spunea...

interesant insa nu cred ca la noi e legal sa te aperi cu asa ceva. daca cineva stie mai multe sa ne spuna

31 decembrie 2011 la 01:57
Anonim spunea...

super! de ce la noi nu avem asa ceva???

30 ianuarie 2012 la 07:27
Anonim spunea...

pt ca la noi sunt unii care se tem de orice e mai puternic decat o basina!

11 februarie 2012 la 11:00

Trimiteți un comentariu